Παλαιωμένα Κρασιά

Ταξινόμηση
IANOS Chardonnay 2009

IANOS Chardonnay 2009

Πάντρεμα φρούτου και βαρελιού σε ένα λευκό οίνο παλαίωσης Η ζύμωση και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια του χαρίζουν σύνθετα αρώματα σε συνεχή εξέλιξη. Γευστικά καλύπτει όλες τις ευαισθησίες του στόματος. Μην αμελήσετε να ανοίξετε την φιάλη μισή ώρα πριν!                

Περισσότερα
10.16 €
IANOS Cabernet Sauvignon 2004

IANOS Cabernet Sauvignon 2004

Χρυσό βραβείο στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Mundus Vini εφέτος! Με 9 χρόνια παλαίωση, η εσοδειά 2004 βρίσκεται στην κορυφή της γευστικής απόλαυσης που προσφέρει η αυτοκρατορική ποικιλία Cabernet και το terroir της Αιγιάλειας.    

Περισσότερα
10.16 €
IANOS Syrah 2007

IANOS Syrah 2007

Αγαπημένη γεύση του Έλληνα καταναλωτή χάρις στη βελούδινη γεύση του και τα αρώματα βανίλιας, πιπεριού και μπαχαρικών.


Περισσότερα
10.16 €
IANOS Cava 2007

IANOS Cava 2007

Η κομψότητα της παλαίωσης και η παλαίωση της κομψότητας! Επιλογή από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας μας. Η στιβαρότητα και η γλυκύτητα δένουν αρμονικά σ’ ένα κρασί που σε ταξιδεύει και αναζητά κορυφαία πιάτα να δημιουργήσει αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.

Περισσότερα
11.16 €
ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ Βαρέλι 2008

ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ Βαρέλι 2008

Η άλλη γευστική εκδοχή του Ροδίτη ο οποίος εδώ ζυμώνει και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια.


Περισσότερα
8.16 €

Είναι κρασιά που παλαιώνουν, αρχικά σε δρύινα βαρέλια και μετέπειτα στις φιάλες.


Ο χρόνος και η εξελικτική τους πορεία δημιουργούν μια σύνθετη γευστική απόλαυση.


Για σκεφτείτε: από τα σταφύλια του 2004 έως σήμερα! Οινοποίηση, παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, γευστικές δοκιμές, επιλογές των καλύτερων βαρελιών, εμφιάλωση, παραμονή σε σωστές συνθήκες φύλαξης.


Όλη αυτή η διαδρομή στον χρόνο διαμορφώνει και εμπλουτίζει το αρχικό κρασί, χαρίζοντάς του από την μια, πλούσιο και πολυσύνθετο άρωμα (το λεγόμενο μπουκέτο, από νότες μαρμελάδας φρούτων έως μπαχαρικά και αρώματα του βαρελιού, κέδρος, λιβάνι) και από την άλλη γευστικό πλούτο, βελούδινη αίσθηση και μεγάλη επίγευση.


Ιδιαίτερα κρασιά για ιδιαίτερα προσεγμένα πιάτα και ξεχωριστές στιγμές σας.

 

 

 

* Συμβουλή για την μετάγγιση του κόκκινου κρασιού

 

Τα παλαιωμένα κρασιά παραμένουν πολύ χρόνο στην φιάλη όπου ο αέρας απουσιάζει (χαμηλό οξειδοαναγωγικό δυναμικό).
Γι’ αυτό τα σύνθετα αρώματά τους απαιτούν χρόνο, από την στιγμή που θα ανοιχθεί η φιάλη, για να δείξουν όλη τους την πολυπλοκότητα και ένταση.
Πρόταση:
Τα μεταγγίζουμε σε καράφα 30-45 λεπτά πριν τα σερβίρουμε, αποφεύγοντας έτσι και το ίζημα που τυχόν έχει δημιουργηθεί από την φυσιολογική εξέλιξή τους στον χρόνο.