Ασπρολίθι

5.16

Ασπρολίθι

Π.Ο.Π ΠΑΤΡΑΤο Ασπρολίθι παράγεται αποκλειστικά από ορεινούς Ροδίτες των Πλαγιών Αιγιαλείας και αποτελεί ιδανική έκφραση της αυτόχθονης ελληνικής αυτής ποικιλίας. Έχει λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα και άρωμα φρέσκων φρούτων με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών σε μεταλλικό υπόβαθρο, γνώρισμα των ποιοτικών κρασιών της περιοχής. Η τραγανή του οξύτητα κι η φρεσκάδα του, εξισορροπούν το πλούσιο σώμα του Ροδίτη. Προσφέρει αρμονική κι ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο στόμα, που καταλήγει σε μια ευχάριστη και με έντονο γευστικό άρωμα επίγευση.


aple
esperidoeidi
eksotika frouta
tsakmakopetra

download-btnTechnical Sheet
download-btnΕτικέτα pdf
download-btnΦιάλη pdfΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Τα επιλεγμένα αμπελοτόπια είναι στις περιοχές «Πυργάκι» και «Τράπεζα» σε υψόμετρο 840μ. Πρόκειται για φτωχά εδάφη αμμοπηλώδη και αμμοαργιλοπηλώδη επάνω σε γεωλογικό υπόβαθρο συνεκτικών κροκαλοπαγών με άμμους. Πλαγιές που στραγγίζουν καλά, βορεινή έκθεση και διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας που φτάνουν τους 20°C. Οι αποδόσεις στον Ροδίτη δεν ξεπερνούν τα 90hl/ha (900L/στρ.)

asprolithi thalassina

FOOD PAIRING

Ιδανικό κρασί για πιάτα μεσογειακής κουζίνας (φέτα, λαδερά, μικρά κρέατα, άσπρες σάλτσες) όπως επίσης και πιάτα ψαρικών και θαλασσινών.


Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

10° – 12° C

Δυνατότητα παλαίωσης

3 χρόνια


Βραβεύσεις / Διακρίσεις

Δείτε όλες τις διακρίσεις, εδώ.