Μίτος Viognier – Ροδίτης

11.16

Μίτος Viognier – Ροδίτης

Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΟ ορεινός Ροδίτης βρίσκει στο Viognier έναν εξαίρετο παρτενέρ και δημιουργεί έναν νέο ειδικά ενδιαφέροντα συνδυασμό με πολλές προοπτικές και παγκόσμια εμβέλεια. Τον χαρακτηρίζει το έντονο χρώμα με κιτρινοπράσινες αποχρώσεις, το σύνθετο άρωμά του που εξελίσσεται ευχάριστα στο ποτήρι. Είναι ένα άρωμα φρέσκων άγουρων λευκόσαρκων φρούτων με ευχάριστες δόσεις εξωτικών φρούτων σε υπόβαθρο χαρακτηριστικής μεταλλικότητας, γνώρισμα των ποιοτικών κρασιών της περιοχής. Ο γευστικός του πλούτος εξελίσσεται όπως και η μεγάλη αρωματική του ένταση και η μεγάλης διάρκειας επίγευση που διαρκεί κι επανέρχεται σε κύματα. Η οξύτητα κολακεύει αυτόν τον γευστικό πλούτο δημιουργώντας μια τρισδιάστατη γεύστική αίσθηση.


esperidoeidi
grapefruit
rodakino miros gold
tsakmakopetra mitos old

download-btnTechnical Sheet
download-btnΕτικέτα pdf
download-btnΦιάλη pdfΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Παράγεται σε δυο αμπελώνες στο οροπέδιο στο «Πυργάκι» σε υψόμετρο 840m. Πρόκειται για εδάφη αμμοπηλώδη, με όξινο PH σε γεωλογικό υπόβαθρο συνεκτικών κροκαλοπαγών με άμμους. Οι αποδόσεις δεν ξεπερνάνε τα 700L/στρ.

mitos gold lipara psita psaria

FOOD PAIRING

Ιδανικό κρασί για πλούσιες γεύσεις βασισμένες στα λευκά κρέατα και τα πουλερικά, μεγάλα λιπαρά ψάρια και θαλασσινά αλλά και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.


Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

10° – 12°C

Δυνατότητα παλαίωσης

5 χρόνια


Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις

Δείτε όλες τις διακρίσεις, εδώ.