Μικρός Βοριάς Merlot – Cabernet Sauvignon

7.19

Μικρός Βοριάς Merlot – Cabernet Sauvignon

Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΟι δυο κορυφαίες παγκόσμιες ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon με γεύση Αιγιάλειας! Μοντέρνο, φρέσκο κρασί με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα. Πορφυρό χρώμα και βιολετί αποχρώσεις που εντυπωσιάζoυν από την πρώτη ματιά. Στη μύτη είναι έντονα τα τυπικά αρώματα των δυο ποικιλιών (πιπεριά, κόκκινα φρούτα με κυρίαρχη τη φράουλα και κόκκινα άνθη) που γλυκαίνουν με την επίδραση των αρωμάτων από τη μηλογαλακτική ζύμωσης: κάστανο, κρέμα γάλακτος, καραμέλα. Στο στόμα είναι πλούσιο, με γλυκές κι ευχάριστες τανίνες καθώς και με μεγάλη αρωματική επίγευση.


fragostafilo mikros vorias kokkino
fraoula mikros vorias kokkino
kerasi mikros vorias kokkino
kokkini piperia mikros vorias kokkino

download-btnTechnical Sheet
download-btnΕτικέτα pdf
download-btnΦιάλη pdfΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Τα αμπελοτόπια βρίσκονται στις τοποθεσίες Αρραβωνίτσα (500m), Αράχωβα (800m) και Γκραίκα (700m) στους πρόποδες του Παναχαϊκού. Πρόκειται για εδάφη αμμοαργιλοπηλώδη σε γεωλογικό υπόβαθρο ψαμμιτών με κροκαλοπαγή και διαστρώσεις πηλιτών. Οι αποδόσεις δεν ξεπερνάνε τα 70hl/ha (700L/στρ.)

mikros vorias kokkino fteroto kinigi

FOOD PAIRING

Ταιριάζει κατ’ εξοχήν με τα ψητά κρέατα και άριστα με το φτερωτό κυνήγι. Συνοδεύει τα μετρίως δυνατά τυριά, ζυμαρικά με ελαφριές ερυθρές και πικάντικες σάλτσες καθώς και τα λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.


Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

14° – 16° C

Δυνατότητα παλαίωσης

2 χρόνια


Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις

Δείτε όλες τις διακρίσεις, εδώ.