Μικρός Βοριάς Sauvignon Blanc-Chardonnay

7.19

Μικρός Βοριάς Sauvignon Blanc-Chardonnay

Π.Γ.Ε ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΈνα κρασί με έντονη προσωπικότητα! Είναι το αποτέλεσμα των σπουδαίων παγκόσμιων ποικιλιών Sauvignon Blanc και Chardonnay που έχουν φυτευτεί στα ορεινά της Αιγιάλειας. Τα τυπικά αρώματα των δυο ποικιλιών δένουν σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό και εμφανίζουν ένα αρωματικό σύνολο από εσπεριδοειδή, άγουρα και εξωτικά φρούτα καθώς και πράσινες νότες σπαραγγιού. Πλούσιο και αρωματικό στο στόμα με πολύ δροσερή οξύτητα και έντονα αρωματική επίγευση.


esperidoeidi
grapefruit
aple
sxistolithos

download-btnTechnical Sheet
download-btnΕτικέτα pdf
download-btnΦιάλη pdfΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Τα επιλεγμένα αμπελοτόπια βρίσκονται στις περιοχές «Φτέρη» και «Παρασκευή» σε υψόμετρο 800-1000μ. Πρόκειται για εδάφη αμμοαργιλοπηλώδη με όξινο PH και αμμοπηλώδη πιο ασβεστούχα σε γεωλογικό υπόβαθρο συνεκτικών κροκαλοπαγών με άμμους. Πρόκειται για πλαγιές που στραγγίζουν καλά, με βορεινή έκθεση και διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας που φτάνουν τους 20°C. Οι αποδόσεις δεν ξεπερνάνε τα 700L/στρ.

mikros vorias piata ston atmo

FOOD PAIRING

Ιδανικό για σαλάτες και ψητά ή βραστά λαχανικά, σούπες, ζυμαρικά με τυρί ή θαλασσινά, ψητά αλλά και τηγανιτά ψάρια, πουλερικά και λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες.


Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

10° – 12° C

Δυνατότητα παλαίωσης

2 χρόνια


Πιστοποιήσεις & Βραβεύσεις

Δείτε όλες τις διακρίσεις, εδώ.