αιγιάλεια διαδρομές aigialeia excurtiones

Διαδρομές στην Αιγιάλεια, ασυναγώνιστη εμπειρία!

Το μεγαλείο της φύσης και η απλότητα συνυπάρχουν σε αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό γεύσεων κι εμπειριών!

Οι διαδρομές της Αιγιάλειας αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία για τον ουρανίσκο και την ψυχή όλων των φίλων του κρασιού και της ομορφιάς! Η Αιγιάλεια και οι πλαγιές της περιοχής, απλώνονται πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο. Εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και αγγίζουν τα ορεινά Καλάβρυτα.

Η περιοχή προσφέρει πολλούς προορισμούς για τους φίλους του κρασιού αλλά και της φύσης:

  • Ταξιδέψτε από το Διακοφτό ως τα Καλάβρυτα με το Οδοντωτό τραινάκι. Ή περιπλανηθείτε στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Η διαδρομή αναδεικνύει το φυσικό κάλος της περιοχής και τους ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς των πλαγιών της Αιγιάλειας. Είναι μια μοναδική εμπειρία!
  • Επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό τους κέντρο.
  • Αναζητήστε την Ι. Μονή Ταξιαρχών (15χμ. από το Αίγιο). Πρόκειται για ένα επισκέψιμο μοναστήρι από το 1450μ.Χ. που η ιστορία το έδεσε με τους Παλαιολόγους και τον Μυστρά. Εκεί παράγεται το τοπικό γλυκό «Ροδοζάχαρη» από τους ιδιόκτητους ροδώνες.
  • Η λίμνη Τσιβλού στο Δήμο Ακράτας και τα πανέμορφα ορεινά χωριά της ανατολικής Αιγιάλειας όπως η Ζαρούχλα, περιμένουν να δείξουν τις ομορφιές τους στους ταξιδιώτες.
  • Ξεκουραστείτε ή βολτάρετε στην παραλία του Αιγίου και επισκεφτείτε τον υγροβιότοπο της Αλυκής. Στην παραθαλάσσια Αιγιάλεια προσφέρονται και πολλές άλλες παραλίες για καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Η Αιγιάλεια στις διαδρομές της προσφέρει μια εξαιρετική ποικιλία τοπικών προϊόντων. Γευτείτε τη φέτα Καλαβρύτων, τη ροδοζάχαρη, ελαιόλαδο ή κατσικάκια ορεινής κτηνοτροφίας. Ενώ τοπικά πιάτα όπως το ασπρογιάχνι, το μπουργέτο, το αρνάκι λαδορίγανη αξίζει σίγουρα να τα γνωρίσετε, όπως και την κορινθιακή σταφίδα της περιοχής ως πρωινό, superfood ή στο φαγητό (μπακαλιάρος με σταφίδα).

Οι δρόμοι των αμπελώνων

Αμπελώνες, μπαλκόνια μοναδικής ομορφιάς που βλέπουν στον Κορινθιακό, συνδυάζουν μοναδικά βουνό και θάλασσα.

diadromes aigialeia rouvalis winery
Δοκιμάστε μια περιήγηση στους δρόμους του αμπελιού και της σταφίδας μέσα από απολαυστικές διαδρομές. Οχτώ προτάσεις που θα ικανοποιήσουν τις γευστικές σας προτιμήσεις και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας :