οινοξένεια rouvalis winery oenoxenia

Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ είναι ένας καινοτόμος θεσμός, που με εμπνευστή τον Άγγελο Ρούβαλη, ξεκίνησε το 2013 στην Αιγιάλεια. Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ κατάφεραν να ενώσουν την παραγωγή με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό ποιότητας.

Από τότε, μία φορά το χρόνο, κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου, οι οινοποιοί της περιοχής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, διοργανώνουν αυτό το πολιτιστικό ταξίδι σε τοπία και γεύσεις γεμάτες τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις που διαρκούν για μέρες!
Κατά το φεστιβάλ διοργανώνεται μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας σε κομβικά σημεία της περιοχής. Παράλληλα, πραγματοποιούνται επισκέψεις σε οινοποιεία, καθώς και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας σε επιλεγμένα εστιατόρια.
Αυτές τις 15 ημέρες, ολόκληρη η Αιγιάλεια πάλλεται στους ρυθμούς ενός εορταστικού κλίματος πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.
Η άυλη κληρονομιά που κρύβεται στην περιοχή, γεωγραφική και πολιτιστική, από τα ορεινά της τοπία με το φυσικό μεγαλείο των χωριών έως τις παράλιες ομορφιές της, αξιοποιείται στο έπακρον.
Συνεχίζουμε να μοχθούμε για την τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ενώ με ένα ποτήρι κρασί, γεμίζουμε τις καρδιές των ανθρώπων χαρά!
rouvalis winery aigialeia oinoxenia horse riding

Μέσα σ’ αυτή τη γιορτή της φύσης, με αρώματα της σταφίδας και του τρύγου, βουνού και θάλασσας, η Αιγιάλεια αποκαλύπτεται. Ένα ένα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα προβάλουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της σε μια αδιάσπαστη ενότητα!

rouvalis winry oinoxenia podilates