Οι δρόμοι του κρασιού της Αιγιάλειας: ένα συναρπαστικό ταξίδι

Μια επίσκεψη στο Οινοποιείο μας

Στο Οινοποιείο μας, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας, με θέα την πόλη του Αιγίου και τον Κορινθιακό κόλπο, θα εξερευνήσετε τις εγκαταστάσεις και τις τεχνικές μιας πρότυπης και ποιοτικής μονάδας παραγωγής κρασιού.

Παρακολουθώντας τη διαδρομή από τον καρπό στο κρασί, η ξενάγηση στα 6 επίπεδα του βαρυτικού Οινοποιείου προσφέρει μια εντυπωσιακή εικόνα της οινοποιητικής επεξεργασίας. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με μια γευσιγνωστική γνωριμία με τα κρασιά μας.

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, καθημερινά 9:00–16:00 και τα σαββατοκύριακα με ραντεβού (τηλ. +30 26910 29415).

Διαδρομές στην Αιγιάλεια

Από τις παραλίες του Κορινθιακού κόλπου έως τα ορεινά Καλάβρυτα και από την Αιγείρα και την Ακράτα έως το Λαμπίρι, η φύση και η ιστορία στην Αιγιάλεια υπόσχονται μοναδικές διαδρομές.

Περνώντας μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, ένα εντυπωσιακό και καλά χαραγμένο μονοπάτι (το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4) ανηφορίζει προς τον Χελμό ανάμεσα από το οροπέδιο της Τράπεζας και το Ρούσκιο, αποκαλύπτοντας τους ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς των ορεινών πλαγιών. Η λίμνη Τσιβλού, ο υγροβιότοπος της Αλυκής, τα γραφικά ορεινά χωριά της Ζαρούχλας, της Ζαχλωρούς, της Πλατανιώτισσας και της Φτέρης αξίζουν την εξερεύνησή σας, όπως και η Ι. Μονή Ταξιαρχών έξω από το Αίγιο, ένα επισκέψιμο μοναστήρι από το 1450 με μεγάλη ιστορία. Το χιονοδρομικό κέντρο και το οδοντωτό τραινάκι που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοφτό, τα αναδεικνύουν σε τουριστικό προορισμό με ειδικό ενδιαφέρον.

Και, τέλος, η Αιγιάλεια της γαστρονομίας: η λιαστή μαύρη σταφίδα, προϊόν-έμβλημα της περιοχής, ψάρια από τον Κορινθιακό, βιολογικό ελαιόλαδο και κατσικάκια ορεινής κτηνοτροφίας, η φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων, όσπρια από τον Φενεό, η ροδοζάχαρη που παράγουν οι μοναχοί της Μονής Ταξιαρχών από τους ιδιόκτητους ροδώνες τους, τοπικά πιάτα όπως το ασπρογιάχνι, το μπουργέτο, το βεργάδι με φασολάκια και τα ψάρια σαβόρο, ο μπακαλιάρος με σταφίδες.

Οινοξένεια: ο πολιτισμός του κρασιού

Με εμπνευστή τον Άγγελο Ρούβαλη και τη δραστηριοποίηση όλων των οινοποιών της περιοχής, τα «Οινοξένεια» είναι ένας θεσμός που γιορτάζει το κρασί και τη φύση του τόπου, αναδεικνύοντας τη φιλοξενία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του.

Στο Αίγιο, την Ακράτα και τα Καλάβρυτα, στις παραλίες του Κορινθιακού, στη Λίμνη Τσιβλού και στα μικρά άγνωστα χωριουδάκια στις ράχες των βουνών, τα «Οινοξένεια» ξεκινούν μετά το Δεκαπενταύγουστο και διαρκούν δύο εβδομάδες, φιλοξενώντας μουσική, θέατρο, χορό, φωτογραφία, επισκέψεις σε οινοποιεία, αλλά και πεζοπορία, ιππασία και ποδηλατάδες ανάμεσα στα αμπέλια, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και οινοποίηση για παιδιά, καθώς και food & wine pairing με οδηγούς τους ίδιους τους οινοποιούς σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής.

Με αρώματα σταφίδας και τρύγου, βουνού και θάλασσας, τα «Οινοξένεια» προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε όσους θελήσουν να γνωρίσουν την Αιγιάλεια, τη φύση, τα κρασιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Επισκέψεις
Wine Shop Wine Journal Contact